Estas bolinhas de mozzarella são uma óptima entrada: crocantes por fora, a derreterem-se por dentro... Uma delícia! E se juntar umas especiarias ao pão ralado ficam ainda melhores.
Além disso, são rápidas de fazer e no halloween, com uns aperitivos triangulares a fazer de asas, deram uns lindos morcegos :).
Desta vez encontrei uma embalagem já com bolinhas de mozzarella pequenas no supermercado (Continente). Mas, se não conseguir encontrar, basta cortar o queijo normal em cubos ou outro formato.
Ingredientes:
- Queijo mozzarella;
- Ovo;
- Farinha;
- Pão ralado;
- 1 colher chá cheia de Ervas de provence (mistura de rosmaninho, segurelha, tomilho, oregãos, manjericão e mangerona);
- Óleo para fritar;
Corte o queijo mozzarella e ponha no congelador por cerca de 20 a 30 minutos. Coloque um recipiente com a farinha; outro com o ovo batido com as ervas; e um terceiro com o pão ralado.
Aqueça o óleo a 170.º C. Passe a mozzarella congelada pela farinha, o ovo e o pão ralado, por esta ordem e leve a fritar cerca de 2 a 3 minutos, até ficarem douradinhas.
These little balls of mozzarella are a great starter: crispy on the outside, melt up inside ... A delight! And join some spices to the breadcrumbs became even better.
Moreover, they are quick to make and at halloween, with some appetizers to make triangular wings, gave a beautiful bat :).
This time I found a pack already with small balls of mozzarella in the supermarket (Continente). But if you can not find, just cut the cheese into cubes or other standard format.
Moreover, they are quick to make and at halloween, with some appetizers to make triangular wings, gave a beautiful bat :).
This time I found a pack already with small balls of mozzarella in the supermarket (Continente). But if you can not find, just cut the cheese into cubes or other standard format.
Ingredients:
- Mozzarella cheese;
- Egg;
- Flour;
- Breadcrumbs;
- 1 teaspoon full of Provence herbs;
- Oil for frying;
Cut mozzarella cheese and put in the freezer for about 20 to 30 minutes. Place a bowl with the flour, one with the beaten egg with herbs, and a third with the breadcrumbs.
Heat oil to 170. º C. Pass the frozen mozzarella in flour, egg and breadcrumbs in that order and take to fry about 2-3 minutes until golden.
- Mozzarella cheese;
- Egg;
- Flour;
- Breadcrumbs;
- 1 teaspoon full of Provence herbs;
- Oil for frying;
Cut mozzarella cheese and put in the freezer for about 20 to 30 minutes. Place a bowl with the flour, one with the beaten egg with herbs, and a third with the breadcrumbs.
Heat oil to 170. º C. Pass the frozen mozzarella in flour, egg and breadcrumbs in that order and take to fry about 2-3 minutes until golden.
BOM APETITE!! / BON APPETIT!!
Isto deve ser delicioso... eu adoro mozzarella :D
ResponderEliminarBjus
Olá Guida,
EliminarSe adora mozzarella, tem de experimentar!
Beijinhos
hummm...que bom!
ResponderEliminarObrigada :)
ResponderEliminarBjos