Cá em casa preferem aves e como já devem ter percebido pelo nome do blog, eu gosto de especiarias... Este prato resulta dessa mistura de interesses e gostos! Espero que apreciem.
Ingredientes (4 pessoas):
- 1 frango;
- 1 malagueta vermelha;
- sal e pimenta;
- 6 dentes de alho;
- 2 colheres de sopa de gengibre ralado;
- 2 colheres de sopa de açucar mascavado;
- 60 g de mostarda;
- 1 colher de chá de canela moída;
- 100 ml de azeite;
- 2 cebolas em rodelas;
- 60 ml. de vinagre de sidra;
- 2 colheres de sumo de lima;
Num pilão ou num processador de alimentos esmague a malagueta (sem sementes), os alhos, gengibre, açucar, mostarda, canela, azeite, cebolas, vinagre e sumo de lima. Bata até obter uma pasta homogénea. Acrescente sal e pimenta e volte a bater.
Separe as pernas das coxas do frango. Corte os peitos em duas partes transversalmente, deixando as asas agarradas. Esfregar bem o frango com a mistura e deixar marinar por 2 horas.
O frango deve ser feito em calor moderado e pode ser grelhado em carvão (40 minutos), grelhador (40 minutos) ou colocado no forno. Neste último caso, pré- aqueça o forno a 200.º C e ponha um tabuleiro na parte mais baixa do forno com um pouco de água no fundo. Coloque o frango na grelha do forno a meio do forno e baixe a temperatura para 170.ºC. Está pronto em cerca de 25-30 minutos, dependendo do forno.
Here at home the preference goes for poultry and, as you may noticed by blog's name, I like spices... This dish results from this mix of interests and tastes! I hope you enjoy.
- 1 chicken;
- 1 red chilli;
- Salt and pepper;
- 6 cloves of garlic;
- 2 tablespoons grated ginger;
- 2 tablespoons brown sugar;
- 60 g of mustard;
- 1 teaspoon ground cinnamon;
- 100 ml olive oil;
- 2 onions, sliced;
- 60 ml. apple cider vinegar;
- 2 tablespoons lime juice;
- 1 red chilli;
- Salt and pepper;
- 6 cloves of garlic;
- 2 tablespoons grated ginger;
- 2 tablespoons brown sugar;
- 60 g of mustard;
- 1 teaspoon ground cinnamon;
- 100 ml olive oil;
- 2 onions, sliced;
- 60 ml. apple cider vinegar;
- 2 tablespoons lime juice;
In a pestle or a food processor to crush the chili (without seeds), garlic, ginger, sugar, mustard, cinnamon, olive oil, onions, vinegar and lime juice. Beat until a smooth paste. Add salt and pepper and beat again.
Separate the legs of the chicken thighs. Cut the breasts into two parts across, leaving the wings stuck. Rub the chicken with the mixture and allow to marinate for 2 hours.
Separate the legs of the chicken thighs. Cut the breasts into two parts across, leaving the wings stuck. Rub the chicken with the mixture and allow to marinate for 2 hours.
The chicken should be done at moderate heat and can be grilled on charcoal (40 minutes), grill (40 minutes) or placed in the oven. In the latter case, pre-heat oven to 200.° C and put on a tray at the bottom of the oven with a little water on it. Place the chicken on a grill in the middle of the oven and lower oven temperature to 170.° C. Is ready about 25-30 minutes after, depending on the oven.
BOM APETITE!! / BON APPETIT!!
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